Oozing Goo - The Lava Lamp Syndicate

Both of my giants as well as others I have seen in photos do this. They always get stuck doing this little dance and they never seem to get fully flowing.

Views: 160

Reply to This

Replies to This Discussion

Heat equalization. I have a couple 32's that do this. Always the purple whites.
Is there any chance of putting a higher wattage bulb in it, also how long have you had the bulb in that lamp for?
My blue/white does the same thing but after 10-12 hours or so it will break out of it. Its definitely running cool when it does that
My red/clear giant did this as well. I filtered it a few times becuase it was cloudy and it seemed to work for a while until it clouded up again. I think I filtered that globe 3 times at least and then I just gave up on it because the flow stayed the same and it still clouded up. I think the lava was shot (most red wax lamps tend to do this). Maybe try filtering it and see if that helps the flow. Looks like it could use a little filtering. If that doesn't work try a bulb extender to jack the heat up some.
I took the above photo after it had been on for 24 hours. It does this the entire time, even 4 hours in. I put a fan on the top of the lamp hoping it would cool the liquid at the top and make the wax rise but that didnt work either. I really do not want to have to open the lamp because I cannot get the cap to fully close without it leaking.
I know what to do.  Shake it.  That'll fix 'er.
Hello if you look in my photos on page 2 you can see how most giants flow .

Reply to Discussion

RSS

Support Oozing Goo

By using the eBay button above, you support OG if you purchase anything. Thanks for thinking of us. Mark Goo

© 2019   Created by Mark Goo.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service