Oozing Goo - The Lava Lamp Syndicate

I recently got my mathmos and had been waiting for it to flow but it hasn't. I probably left it for  a day and a half on and nothing. It came with an oem 30 w bulb so i don't know. Do you think it has something to do with me converting the socket to US?

Views: 107

Reply to This

Replies to This Discussion

If you converted the wiring to U.S., 110-120 volts, then you need to use a 120v bulb.  The original bulb, rated for 240v, would only be getting about half power on a 120v system.

An Astro will require a 40 watt bulb also.

You need to get a transformer that steps up your voltage from 120v to at least 220v. Mathmos is from Britain. Their household wiring is 220v. Our household wiring in the US is only 120v. Your only getting half power without a step up transformer.

Sylvania 14819. Enjoy!

Thanks, everyone for the input. So I ended dismantling the bulb it came with and took the screw and used it as an adapter for a Sylvania 40w 16.5 bulbs with aluminum tape wrapped around the screw, so it can fit snug on the adapter, and it works like a dream now.

Good to hear. Enjoy your lamp! Best lamp you can buy.

Michael Strong said:

Thanks, everyone for the input. So I ended dismantling the bulb it came with and took the screw and used it as an adapter for a Sylvania 40w 16.5 bulbs with aluminum tape wrapped around the screw, so it can fit snug on the adapter, and it works like a dream now.

Okay that wasn't long term. The bulbs I  used on the "adapter" all burnt out prematurely. So if you're impatient like me while waiting up for an actual astro bulb then I guess you can use this method 

Reply to Discussion

RSS

About

Mark Goo created this Ning Network.

Support Oozing Goo

By using the eBay button above, you support OG if you purchase anything. Thanks for thinking of us. Mark Goo

© 2021   Created by Mark Goo.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service